Wednesday, 21 April 2010

MEKAR 2010: Video Kenangan Kita Bersama
Salam wbt buat saudara/i yang dikasihi kerana Allah sentiasa..

Alhamdulillah, dengan izin-Nya, Program Mesra Kembara 2010 (MEKAR 2010) kita berlalu dengan jayanya. Seramai 80 saudara/i muslim/ah berkumpul bersama-sama dalam rangka untuk mencari, membina dan menyebarkan rasa CINTA Kepada Yang Maha Pencipta dan kepada yang diCIpta tanpa sia-sia.

Alhamdulillah, kami bersama-sama menghayati keagungan dan kebesaran-Nya melalui Kitab Terbuka di South Devon, England. Segala puji bgi Allah, yang memudahkan segala urusan kami.

Dengan itu, moga-moga video ini dapat mengabadikan secebis kenangan yang kita telah lakar bersama-sama sepanjang perkelanaan kita di bumi Allah ini.

Tertarik dengan Firman ALLAH swt yang bermaksud;

"dan yang mempersatukan hati mereka (orang-orang yang beriman). Walaupun kamu membelanjakan semua (kekayaan) yang berada di bumi, nescaya kamu tidak dapat mempersatukan mereka; akan tetapi ALLAH telah mempersatukan hati mereka. Sesungguhnya DIA Maha GAGAH lagi Maha BIJAKSANA" (8:63)

Sungguh, ketahuilah, pertemuan kite di Mekar2010 bukanlah pertemuan secara 'kebetulan', tetapi terancang indah oleh Yang Maha Merancang. Moga-moga pertemuan dan perpisahan kita di MEKAR 2010 menjadi satu pembuka jalan kepada sebuah persaudaraan yang lebih utuh, diberkati dan abadi dengan matlamat semata-mata mencari Redha Yang Maha Sempurnya, insya-allah..

wallahua'lam. wassalam wbt

salam sayang
dan salam ukhuwwah kerana allah..

Light of Faith TM


0 comments:

Post a Comment

Ayuh sama-sama berkongsi :)

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes